Zinātnieku naktī RTU apmeklētāji atklāj aizraujošo zinātnes pasauli

Izbaudīt virtuālu braucienu kamaniņu trasē un ekskursiju Ķīpsalā, izzināt skaņas rašanās brīnumu un nākotnes būvniecības un medicīnas tehnoloģijas, vērot liesmojoši eksplozīvus eksperimentus, izgatavot relaksējošas dāvanas, inovatīvus našķus un savu pirmo elektronisko shēmu ar degošām LED gaismiņām – to visu interesenti varēja piedzīvot zinātnieku naktī Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU). Pirmo reizi RTU zinātkāres centrā «Futurimo Rīga» notika arī zinātnes diskotēka.

RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā, pulcējās bērni, jaunieši, ģimenes un industrijas pārstāvji, lai iepazītu zinātnieku pētījumus un to izmantošanu ikdienā, apskatītu laboratorijas un caur aizraujošu darbošanos izprastu dažādus fizikas un ķīmijas likumus.

Savukārt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Zinātnieku naktī Eiropas Kodolpētniecības centrā (CERN) strādājošais RTU Daļiņu fizikas un paātrinātāju tehnoloģiju institūta direktors Kārlis Dreimanis un studenti interesentus iepazīstināja ar savu darbu CERN. Bija arī iespēja gūt pirmo priekšstatu par bibliotēkā topošo ekspozīciju par šo pasaulē unikālo zinātnes centru.